קול קורא - המקרר 2025
אנחנו מזמינות אתכם.ן – אמנים.ות, אוצרים.ות, יוצרות.ים ואקטיביסטים.ות – להגיש הצעות לעונת הפעילות של 2025!
המקרר מעודדת חיבורים בין אמנות לאחריות חברתית ועשייה קהילתית. נשמח לקבל הצעות לתערוכות העוסקות בסוגיות של אי-שוויון ועוולות חברתיות, מקדמות דיאלוג ושינוי חברתי ומשתמשות בפרקטיקות אמנותיות החותרות לשינוי חברתי ומטפחות מעורבות קהילתית.
אנו פתוחות לרעיונות יצירתיים ולשיתופי פעולה עם ארגונים שונים, במטרה לשמש כמקום מפגש של אחריות משותפת ופעולה קולקטיבית, וכפלטפורמה לחקירת חברה צודקת דרך יצירה אמנותית, מעורבות ציבורית וחברה אזרחית.
קול קורא - אמנות ואקטיביזם: התנצלויות פומביות | אוקטובר 2024
״המקרר״ בשיתוף ״המרכז לצדק אלטרנטיבי״ מזמינות אמניםות ויוצריםות לסדנה ייחודית בנושא צדק מעברי והתנצלויות פומביות, ולהשתתף באירועים שיתקיימו אצלנו באוקטובר 2024 כחלק מפרויקט ״הארכיון האקטיביסטי: טרנספורמציה של סכסוכים״
אנו מזמינות יוצרים ויוצרות שמתענייניםות ועוסקיםות במפגש שבין אמנות ואקטיביזם להגיש מועמדות – נשמח לשמוע ממך בין אם את אמנית פלסטית, אמן פרפורמנס, יוצר.ת מעולמות התיאטרון, המחול או כל מדיום אחר.
קול קורא - DiverCITY
Biennale ArtNeuroVerse יחד עם "המקרר" מזמינות אמניות ואמנים לקחת חלק בפרויקט אמנות אורבני ייחודי בתל אביב!
DiverCITY הוא פרויקט אמנות אורבני העוסק בחיים שלנו בעיר הגדולה ובמערכות היחסים השונות שיש לכל אחד ואחת מאיתנו עם העיר בה אנו חיים וחיות. בשאיפה לאפשר למבט הייחודי של האמנים והאמניות על הסביבה האורבנית לגלות לנו נקודות מבט חדשות ודרכים לא צפויות להתבונן ולטייל בעיר.
קול קורא לרזידנסי יצירה בהתהוות בגלריה המקרר
הזמן סביבנו הפך להיות חסר משמעות, אנחנו חיים וחיות את המציאות המשתנה, שמתהווה לה בכל יום מחדש. מתוך כל זה חשבנו שהדרך היחידה להגיב למציאות הזו היא תוך כדי תנועה. אנחנו מזמינות אותך ליצור בגלריה המקרר עבודה בתהליך, יצירה בהתהוות.
במהלך כחודש ימים הגלריה תעמוד לרשותך ריקה )או מלאה בכל מה שתחליט.י להביא איתך. לאורך התקופה הזו הגלריה תהיה פתוחה לך ולמבקריםות, מתוך ההבנה ששיח, תגובות והדהוד המחשבות הם חלק בלתי נפרד מהתהליך שנדרש מאיתנו כעת יותר מתמיד.
קול קורא לשהות הורה-אמנית בסטודיו מוגן
אירועי השעה לא מאפשרים לך לעבוד על האמנות שלך? אין לך מרחב ו/או זמן לחשוב, לדמיין וליצור? המקרר מזמינות אותך לשהות הורה-אמנית בסטודיו נעים ומוגן.
מתוך הקושי שכולנו חוות וחווים בתקופה הזו, ולצד השגרה שנפגעה והחלומות שהופרעו, הרגשנו שיש לנו אפשרות לסייע ולו בקצת לקהילת האמנות, שאנחנו חלק ממנה, ולאמניות בפרט. אמהות שהן אמניות, אמניות שהן אמהות – שילוב מורכב בימים כתיקונם, ועכשיו ביתר שאת.
עונת התערוכות במקרר- 2024
גלריה המקרר מתרגשת להזמין אתכם.ן – אמניות, קולקטיבים, יוצרים, אוצרות ואוצרים – להגיש לנו הצעות לעונת התערוכות של 2024
הגלריה מעודדת פעולות המייצרות חיבורים בין אמנות לאחריות חברתית ועשייה קהילתית, משתפות קהלים מגוונים, וחושבות תרבות כמערכת אקולוגית. אנחנו מחפשות הגשות מיוצרים.ות מתחומים שונים הפועלים.ות גם מתוך מחויבות לחברה ולקהילה, ושבאמצעות הפרקטיקה האמנותית שלהם.ן עוסקים בנושאים חברתיים, מאתגרים.ות מערכות שליטה וכוח, ומייצרים.ות הבנה ביקורתית של סוגיות מקומיות תוך עידוד השתתפות ושיח.
עונת התערוכות במקרר- 2023
לקראת עונת התערוכות 2023 גלריה המקרר מזמינה אתכן ואתכם: אמניות, יוצרים, אוצרות ואוצרים להציע: תערוכה / פרויקט / מופע – ביחד או לחוד – בחלל הגלריה בפרט ובחלל בית הקירור בכלל. אנו מעודדים אתכם להציע תערוכות ואירועים שיפגישו את סדר היום האמנותי שלכן.ם עם האני‐מאמין של המקרר. אנחנו מחפשות רעיונות המייצרים חיבורים בין אמנות לאחריות חברתית ועשייה קהילתית, משתפים קהלים מגוונים, וחושבים תרבות כמערכת אקולוגית.
קול קורא לחממת פיס
מועצת הפיס לתרבות בשיתוף גלרית המקרר מזמינות אמנים.ות להגיש מועמדות להשתתפות בתכנית חממות פיס לאמנות. התכנית נולדה במטרה לאפשר לאמנים.ות ליצור במסגרת 'עוטפת' מבחינה מקצועית, תקציבית וחברתית.
חממת פיס לאמנות מציעה לאמנים.ות מסגרת ליצירת עבודה חדשה בליווי מקצועי, מענק כספי בסך של עד 40 אלף ש"ח (כולל מע"מ) לאמן.ית ותערוכה קבוצתית. מענק הפיס מיועד לשכר אמן.ית ולחומרים להפקת העבודה החדשה.
בחממה ישתתפו 4-5 אמנים.ות, היא תחל לפעול במאי 2022 ותימשך כ-7 חודשים.
קול קורא לשהות אמן בכפר שאול
תכנית שהות במרכז הירושלמי לבריאות הנפש, בית החולים כפר שאול
בשדה האמנות בישראל כמעט ולא מתקיים שיח על מוגבלות נפשית ואנשים עם מוגבלות נעדרים ממנו כאמנים, כאוצרים וכקהל. השיח על הממסד הפסיכיאטרי, בניגוד לשיח על קשיים נפשיים, נשאר לרוב שיח פנימי של הנוגעים בדבר. הנעשה בין כתלי בתי החולים הפסיכיאטריים רחוק עוד יותר מהעין הציבורית ועולה מידי פעם לכותרות בהקשרים קשים של הפרה של זכויות חולים. עם זאת, וכפי שבא לידי ביטוי ביתר שאת בתקופת הקורונה, הטיפול הנפשי הוא נחלתם של רבים והשיח אודות קשיים נפשיים ואודות מחלות נפשיות, כמו פוסט טראומה ודיכאון, נפוץ יותר ויותר.
במהלך חודש השהייה, כל אמן או אמנית יתבקשו לפתח פרויקט אמנותי תלוי מקום בכפר שאול.