'המקרר 2' הוא אירוע אמנות רב תחומי, המציג עבודות וידאו, סאונד, מיצג ומיצב, בחלל תעשייתי בן 1900 מ"ר תחת האדמה.
חלל המקרר ממוקם ברחוב החשמונאים, בחלל ששימש בשעתו בית הקירור של השוק הסיטונאי בתל אביב. זהו מרכזו של אזור בפיתוח מואץ, מצפון לו ככר גבעון המחודשת והסינמטק, ממזרח קניון האופנה של חברת גינדי החזקות, מרחק הליכה משרונה ומשדרות רוטשילד ובקרבת נתיבי איילון, רכבת ישראל ובהמשך תחנות הרכבת הקלה.
סגירתו של השוק הסיטונאי הובילה לסגירתו של בית הקירור ובמשך שנים עמד שומם. בינואר 2018 הוא עתיד לחזור לפעילות ולהפתח מחדש כחלל אמנות וסטודיואים לאמנים. "המקרר 2" היא הרמת המסך של המתחם.
סיפורו של אזור שוליים מובהק, שהפך בהדרגה לקרקע בעלת ערך נדל"ני נחשק, הוא מצע מעורר למחשבה חברתית, פוליטית, אורבנית ואקולוגית. התערוכה בחלל התת קרקעי מנסה להוות במה להתמודדויות עם תכנים הנמצאים מתחת לפני השטח, על ידי התייחסות לדימויים של שימור, אכסון, קירור ומתיחת הזמן הטבעי.
ב-28-30.12.17 יחזרו למקום הרעש וההמולה. במקום יתקיים אירוע חד-פעמי, בו ישתתפו אמנים ויוצרים, יזמים חברתיים, בשלנים ואחרים. אירוע שיחדש את התנועה, האינטנסיביות וריח הפירות של בית הקירור הישן. 'המקרר' מזמין את הקהל להגיע לאירוע יצירתי, להתרשם מהחוויה האמנותית והתכנים שהיא מעלה.
'המקרר 1' היה אירוע רב תחומי שהתקיים במאי 2015. השתתפו בו 60 אמניות ואמנים וביקרו בו כ-6000 איש במהלך סופשבוע אחד ומיוחד. האירוע לקח חלק באירועי "אוהבים אמנות עושים אמנות" מטעם עיריית תל אביב-יפו ויצא אל הפועל בעזרת מימון המונים.
בעקבות ההצלחה של המקרר 1, הבנו כמה החלל נדיר באיכויותיו וחשוב לעיר ולתושביה. המבקרים, מעולם האמנות ומחוצה לו, התרשמו שהמקרר סיפק אירוע ברמה בינלאומית, והצביעו על ייחודיותו. מבנה המתחם מאפשר תצוגת אמנות בקנה מידה מוזיאלי, אפשרות שכמעט ואין בעיר, בחלל אלטרנטיבי שבכוחו להזמין אמנים מגוונים וקהל רחב. אנחנו עובדות בשיתוף פעולה עם בעלי המתחם כדי לבנות תוכנית כלכלית ברת קיימא שתאפשר למקום לפעול ולהשאר בחלל אמנות. מתוך נסיוננו בעבודה עם חללים לא ממוסדים ועם קהלים לא שיגרתיים, ומתוך רצון ליצור ולפעול במקום,יזמנו את "המקרר 2", כדי לאפשר לחלל להמשיך להיות זמין ונגיש לתצוגה, פעילות ותרבות.
בין שיתופי הפעולה שיקחו חלק ב'מקרר':
עיריית תל אביב
עמותת מרחב התנועה לעירוניות בישראל
ארגון סלואו-פוד , תנועת ההאטה למען צרכנות מזון איכותי, נקי והוגן
בין האמנים המשתתפים:
איתן בוגנים – אמן, אוצר ומרצה. שימש כתב האמנות של עיתון "הארץ".
אפי ואמיר – זוג אמנים, זוכי פרס האמן הצעיר מטעם משרד החינוך, עבודותיהם מוצגות בתערוכות נחשבות בארץ ובעולם.
מאיר טאטי – אמן ומנהל מחלקת החינוך של המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית בחולון, עבודותיו הוצגו בין השאר במוזאון תל אביב ובביאנלה סאן פאולו.
נעמי סלייני – אמנית, ניהלה בעבר את גלריית המדרשה 'הירקון 19'.
עלינא דקל – אמנית, שימשה אוצרת גלריית 'החנות', בעלת שני תארים שניים, באמנות ובאוצרות, מטעם "המדרשה".
אוצרות והפקה: גילי זיידמן ואיריס פשדצקי
השתיים עובדות כצוות אוצרותי משנת 2014. הן יוזמות ומפיקות פרויקטים תרבותיים העוסקים במבט חברתי והאופן שבו אמנות יכולה לגעת בקהלים שונים ולעורר שיח. יחד הקימו את עמותת המקרר (ע"ר).
איריס פשדצקי היא צלמת, אמנית ואוצרת. יוזמת ופעילה חברתית בירושלים. בעלת תואר שני באמנות מבצלאל. היתה אוצרת שותפה בפסטיבל "מנופים" בירושלים (2016); חברה בועדות ההיגוי של פסטיבל "מנורת לילה" בנווה שאנן תל-אביב ושל פסטיבל הצילום הבינלאומי (2015-16). כותבת במגזין האמנות "ערב רב"
גילי זיידמן היא אוצרת. מחזיקה בתואר שני מן האקדמיה לאמנות של ציריך (ZHdK). עבדה במכון שפילמן לצילום, תל-אביב (2014-15) ובאגף לאמנויות במוזאון ישראל, ירושלים (2008-2014). אצרה תערוכות יחיד וקבוצתיות וביניהן אסופת וידאו במוזיאון ברנגאסה בציריך (2014); תערוכת יחיד לצלם חתן פרס ישראל מיכה בר-עם בגלריה "אינדי" (2012).
לאחר הצלחת המקרר השתיים אצרו את התערוכות: "משולשים פתוחים" תערוכת צילום קבוצתית של אמניות חרדיות (פסטיבל הצילום ביפו, 2016); "מסוף העולם ועד סופו" תערוכה של אמניות סטודיו משלך (מוזיאון ארצות המקרא, 2017). אצרו והפיקו את הפרויקטים: "דריסת רגל" פסטיבל סיורים בינלאומי במרחב הציבורי (פסטיבל B_Tour תל אביב-יפו-לוד, 2017); "הזמנה – שבוע אמנות השתתפותית", פסטיבל B_Tour, ברלין, 2017).
פתיחה
נעילה
הנגשה ועזרי נגישות