
עינת ויצמן, במאית ושחקנית מהבולטות בתחום הדוקו-תיאטרון, תוביל סדנה ייחודית שבה נבחן את כוחה של האמנות, ובפרט התיאטרון התיעודי, לחשוף תהליכים פוליטיים והיסטוריים שהודחקו והוסתרו במשך השנים. הסדנה תתמקד בשימוש במסמכים ארכיוניים ככלי אמנותי המאפשר להביא לשיח הציבורי תהליכים שהודחקו מהזיכרון הקולקטיבי.
במהלך הסדנה, עינת תשתף בעבודתה "דוגמה 4.8", פרויקט המבוסס על מסמכים מארכיון המדינה, החושף היבטים של דיכוי תרבותי ושלטוני שהתרחשו לאורך השנים. בין הדוגמאות שיוצגו, המכתב ששלח שמואל טולדנו לגולדה מאיר בנוגע למשורר הפלסטיני סמיח אל-קאסם, אשר מדגים את פעולות הדיכוי שננקטו כלפי יצירות אמנות ויוצרים. עינת תרחיב על תהליכי העבודה שלה עם מסמכים ארכיוניים ותציג את הדרכים בהן תיאטרון תיעודי יכול להחיות את התיעוד הרשמי ולהאיר זוויות שהודחקו או הוסתרו.
בסיום הסדנה יתקיים מעגל שיח בהשתתפות ג'סיקה נבו, שבו נדון בתהליכים שעברנו במהלך הסדנה "התנצלויות פומביות וצדק מעברי", שהתקיימה כהכנה לתערוכה הקרובה. בדיון נחקור כיצד מסמכים וארכיונים יכולים לשמש כבסיס לעבודות אמנות בנושאי צדק חברתי, ריפוי, פיוס, וחשיפת עוולות שנשכחו או הודחקו.
בשעה 13:30 יתקיים אירוע סגירת התערוכה – ״טקס תיקון״ פרפורמנס קבוצתי של תמר בנימיני, ונעילת הקפסולה
להרשמה ולפרטים נוספים: https://forms.gle/aqz4y4Su8XLFLrYr6
הנגשה ועזרי נגישות: